کاربردهای لینوکس
از کاربردهای لینوکس
1 – اندروید
سیستمعامل محبوب و مبتنی بر لینوکس اندروید از گوگل،یکی از کاربردهای لینوکس در زندگی امروز و تاثیر آن بر زندگی است.به دلیل قرار داشتن لینوکس در دست اکثریت کاربران موبایل در سراسر دنیا یکی از موفق ترین مشتقات لینوکس محسوب میشود.
اندروید به قدری موفقیت کسب کرد که در مدت کوتاهی توانست با برنامه های آیفون رقابت کند و حتی در بخش هایی، بهتر از آن عمل کند.علاوه بر اندروید، سیستمعامل Chrome OS نیز توسط گوگل و برپایه لینوکس برای استفاده در نوتبوکهای ارزانقیمت طراحی شده و قرار است شرکتهایی همچون ایسوس نخستین محصولات مبتنی بر Chrome OS خود را از تابستان روانه بازار کنند.
2 – WebOS
یکی دیگر از کاربردهای سیستمعاملهای مبتنی بر لینوکس که با اعلام شرکت HP برای استفاده از آن در طیف گستردهای از لپتاپها، دسکتاپها، تبلتها و گوشیهای هوشمند خود از اهمیت ویژهای برخوردار شده سیستمعامل WebOS است. البته شرکت Palm طراح اصلی و پایهگذار WebOS محسوب میشود.
3 – کامپیوترهای کوچک
جدیدترین نمونه این نوع کاربرد کامپیوتر KiWi است که به منظور استفاده راحت افراد سالمند از کامپیوتر طراحی شده است. در این کامپیوتر از سیستمعامل اوبونتو استفاده شده و سازندگان آن میگویند که افراد سالمند با استفاده از آن به راحتی میتوانند به ایمیل و اینترنت دسترسی داشته باشند و تمامی محاسبات کامپیوتری مورد نیاز خود را بدون کمک به دیگران انجام دهند.
4 – Set-top box
دستگاههای Set-top box که برای اتصال تلویزیون به اینترنت و استفاده از ویدیوهای اینترنتی استفاده میشوند هم از مشتقات لینوکس بهره میبرند.
5 – دستگاههای ATM
ویندوز، سیستمعامل چندان امنی برای استفاده در بانکداری محسوب نمیشود درنتیجه لینوکس در بسیاری از دستگاههای ATM (automated teller machines) به جای ویندوز به کار میرود، دستگاههایی که از حساسترین و پرکاربردترین قسمت بانکداری نوین محسوب میشوند. یکی از نمونهها بانک برزیلی Banrisul است.
6 – لینوکس در ماشین
یکی دیگر از موارد کاربردی لینوکس بکارگیری این سیستمعامل در کامپیوترهایی است که بهطور خاص جهت تعبیه در ماشینهای کشاورزی و ساختمانی طراحی شدهاند. دستگاههایی مانند دستگاههای Grayhill که برای شرایط سخت و استفاده در محیطهای باز طراحی شدهاند با دو گزینه لینوکس و Windows CE ارایه میشوند. این نخستین استفاده لینوکس در وسایل نقلیه و ماشینهای کشاورزی و ساختمانی نیست و قبل از این از لینوکس در موتور سیکلت الکتریکی TTX02 هم استفاده شده بوده است. شرکتهای تویوتا و پژو از لینوکس در تولیدات خود نیز استفاده میکنند.
7 – ویکیپدیا، گوگل و بیشتر
ویکیپدیا پس از سالها تکیه روی سیستمعامل Red Hat و Fedora در حال حاضر از سیستمعامل اوبونتو استفاده میکند. امروزه آمار بازدید ویکیپدیا ۱۰ میلیارد صفحه در ماه است. از سوی دیگر شرکتهای مشهوری همچون گوگل، آمازون، سیسکو، IBM، New York Stock Exchange و Virgin America همگی از مشهورترین کاربران لینوکس هستند.
8 – لپتاپ برای هر کودک
لپتاپهای XO، لپ تاپهایی هستند که به منظور ارائه ی لپ تاب به کودکان بی سرپرست با هزینه ی کم و در عین حال مفید طراحی شدهاند و در آنها از تمامی امکانات رایگان لینوکس به بهترین نحو استفاده شده است.
9 – دولتها
تنها در ایالاتمتحده سرویس پست، سازمان دفاع و FAA از مهمترین کاربران لینوکس محسوب میشوند.دولتهای زیادی هم در سطح دنیا وجود دارند که به دلایل اقتصادی و امنیتی رویکردی مشابه ایالاتمتحده ددارند. مانند دولتهایی همچون دولت کشورهای فرانسه، اسپانیا، آلمان و سوئیس.
10 – ابر کامپیوتر Watson شرکت IBM
شرکت IBM به عنوان یکی از پر قدرت ترین در دنیای فناوری اطلاعات نیز یکی از کاربران لینوکس به شمار میآید. ابر کامپیوترهای شرکت IBM همواره در سطح دنیا مشهور بودهاند و به جرات میتوان این شرکت را یکهتاز ساخت ابر کامپیوترها دانست.ابر کامپیوتر Watson شرکت IBM که قدرت محاسباتی فوقالعاده بالایی دارد نیز از لینوکس برای نمایش قدرت بهره میگیرد.